Trouw in ontrouw (1) Vreemdgaan.

Als relatietherapeut wil je het allemaal begrijpen.
Hoe partners denken, waar ze behoefte aan hebben en hoe ze hun leven vormgeven onder de omstandigheden waarin ze zijn beland.

Zoals een leraar zich dient te verdiepen in sociale media en wat jongeren beweegt, zo ben ik op zoek gegaan naar Datingsites, hoe ze werken en de impact ervan.
In enkele blogs wil ik dit thema uitwerken.

Het is hier en daar niet geruststellend, wel verhelderend.
Ik neem geen principieel standpunt in. Misschien ben je pertinent of principieel tegen elke buitenechtelijke flirt. Ik vraag je dan toch bij me te blijven, om vanaf dat standpunt te ‘weten wat er te koop is’. Want wat niet geweten wordt, is er toch! En misschien is je eigen partner wel bezig weg te lopen, actief op een platform of heimelijk in contact met anderen.
Tijd om dat eens te vragen?? Dit blog is een mooie opstap, nietwaar?
Ik vraag je te wachten met je finale oordeel tot ik dit onderwerp heb afgerond!

 

——————————

Trouw in ontrouw (1) Vreemdgaan.

In mijn therapiesessie ontmoet ik stellen die elkaar verloren zijn. Ze hebben besloten dat zo doorgaan niet langer een weg is. Onze communicatie is niet goed. Ja dat kan vaak beter, maar het echte probleem zit meestal dieper. De communicatie is de uiting van ‘uit verbinding’. De mensen die bij me aankloppen, hebben de belangrijke beslissing genomen om aan het werk te gaan. (Top! Met mij of met een ander, zeg ik dan altijd!)

En al die stellen die geen hulp zoeken en doormodderen? Het bloed kruipt … het proces van onvrede en verwijdering gaat door als rot in hout. Kun je je voorstellen, dat de vluchtwegen aantrekkelijk worden? Natuurlijk!

Ken je de slogan van Second Love? Niet alleen voor singels. (In een volgend blog leg ik uit dat dit ook positief gelezen kan worden) Toen ik ‘kennismaakte’ met Second Love, door de radiocommercial en de billboards, was ik behoorlijk geschokt. Nog meer ellende in relaties en gezinnen. Opzettelijke uitlokking, mensen in een zwakke fase van hun leven verleiden. Ik ben er wat milder over geworden, maar in de kern is het verder afbreken van de relatie een groot risico.

Hoe trouw is het om ‘op discrete wijze’ profielen van anderen door te spitten, hun seksuele wensen te lezen, te ontdekken dat er massa’s mensen in dezelfde situatie zitten als jij, digitaal te ontmoeten, op afstand uit te dagen, te chatten: je goed te voelen? Er gebeurt lichamelijk niets, ik ben alleen op een platform actief. Mag dat niet dan? Van mij mag je, maar het is een vorm van vreemdgaan.

En als je een stap verder gaat, wissel je foto’s uit, je praat vrij over wie je bent en wat je wilt. Tenslotte kun je de laatste drempel over en al dit heerlijke in de echte wereld gaan ervaren. Kennismaken, leuk vinden, verder gaan.
Ga je gang, nogmaals.

Maar hoe zit het thuis? Is trouw in ontrouw verenigbaar? Of ga je iets uit de weg?
Natuurlijk! Hoeveel moeite moet je doen om al dat spannende in de fles te houden? Of weet je ten diepste al, dat het wel fout moet gaan? Ben je eigenlijk verdrietig om wat jullie niet lukt?

Zo ziet overspel er uit: ontrouw, vreemdgaan, discretie verwacht, getrouwd en wil dat ook zo houden, mijn relatie is al jaren eenzaam, mijn man ziet mij al jaren niet meer, Allemaal synoniemen voor hetzelfde: Ik voel me eenzaam en weet niet hoe het anders moet.

Herken jij dit?
Ben jij ook om die reden actief op Second Love, of overweeg je het en ben je gemotiveerd door pijn en gemis (ik gok op 2-5% van mijn lezers)?

Ik bied je een kosteloos gesprek, ook discreet (ja ja) om onder ogen te gaan zien waar je
werkelijk behoefte aan hebt.

Volgende keer: Ik hoef hier niet stiekem te zijn.

Geef een reactie