Polyamorie en Open relaties

Er is veel gaande op het gebied van relaties: seriële monogamie, open relaties, mensen die zich polyamoureus voelen / of dat zijn , …
Ik werk het meest met stellen die een monogame relatie hebben, maar begeleid ook stellen die zich niet prettig voelen in een één op één relatie, of waarbij de ene partner het bij één wil houden en de ander liefde wil delen. Snap je?

Als je vragen hebt over andere relatievormen (ethische non-monogamie) dan luister ik graag naar je of jullie. Mogelijk is mijn bijdrage meer coachend, mogelijk meer therapeutisch, afhankelijk van je/jullie situatie.
Heb je twijfels, wensen, dubbele gevoelens, is er schaamte? In één of meerdere gesprekken kunnen we nagaan hoe het diep van binnen voelt (langere tijd misschien al; het weten), welk pad je bent gegaan of overweegt te gaan, wat daar de gevolgen van kunnen zijn, wat er gebeurt op het gebied van veilige hechting, hoe jullie hier misschien verschillend in staan, hoe eerlijk je naar jezelf en naar elkaar bent, welke grenzen je wilt stellen, praktische zaken, etc.
Heb je het idee liefde te delen, te vermeerderen, of zie je jezelf oog in oog met het groene monster (jaloezie) staan? Het pad van de meervoudige relaties kent niet alleen hoogtepunten, maar dat snap je vast wel. Alsof een monogame relatie alleen maar juichend is ..

Misschien wil je eerst een individueel gesprek, maar het zou
mooi zijn als jouw ideeën in jullie relatie(s) mogen bestaan. Laat jullie relatie het toe om samen met me af te spreken? Met alle betrokkenen eventueel?

Er zijn in 2019 2 interessante boeken verschenen.
Het boek over polyamorie is een compleet naslagwerk met veel praktische informatie en persoonlijke verhalen. Wie een open relatie overweegt, is goed af met het gelijknamige boek dat een heel persoonlijk verhaal is, met ups, downs en veel praktische tips.
Zoek maar contact als je er vragen over hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zie ook Relaties en Media voor actuele artikelen.

Prima site over Polyamorie met veel informatie: Pluk de Liefde
De meeste stellen vinden mij via deze website.

Ik heb een serie van 4 blogs geschreven over vreemdgaan en andere relaties.

bijgewerkt 14-01-2022