Emotionally Focused Therapy

EFT-relatietherapie voor een stel

Veel relaties komen voor uitdagingen te staan die zo groot zijn, dat ze uit elkaar dreigen te vallen. Jullie willen dat niet, en ik weet dat er een betere weg is. Relatietherapie is geen zwak besluit, maar een ontdekkingsreis. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat jullie je bestemming bereiken. De eindbestemming die ik voor ogen heb is een veilige, geborgen verbinding voor beiden. Dit kan pas gebeuren als je nieuwsgierig wordt naar de processen waar jullie doorheen gaan, het gevangen zitten in typische draaimolens (cirkels), zonder uitgangen te zien.
Ik denk dus veel te kunnen betekenen voor jullie als je denkt: “We zien nogal wat vrienden om ons heen scheiden, gezinnen vallen uit elkaar. Dit is juist wat wij niet willen. Maar geregeld ervaren we spanningen en ruzies. We zijn in een negatief patroon beland, dat om de kleinste dingen de kop opsteekt. Is er nog een weg naar ontspannen, verbonden samenzijn?”

Karin Wagenaar legt het mooi uit in het programma De Nachtzoen (5 minuten, 2016, maar nog net zo actueel. Echt even kijken!)
Deze relatietherapeut gaat op zoek naar de emotie die verstopt zit achter conflictueuze momenten. Zo kan ruzie over tandpasta betekenen dat je je niet gezien weet.

Ik zoek met jullie naar de onveilige hechting die tussen jullie is ontstaan en leer je die stap voor stap te begrijpen. Angst, verdriet of schaamte liggen vaak onder de zichtbare en hoorbare emotie (vaak boosheid). Na bewustwording kan gewerkt worden aan de emotionele behoeften van ieder. Dat klinkt nog wat vaag, maar reken maar dat je ze hebt! Met iedere stap werken jullie aan herstel en verdieping van je relatie.
Emotionally Focused Therapy is een betrekkelijk nieuwe vorm van relatietherapie.
Deze therapie is een bewezen effectieve behandelmethode; de meeste (echt)paren ervaren na EFT meer verbondenheid in hun relatie.
In mijn blog ‘ Zoals je weet ben ik nogal fan van EFT‘ lees je welke signalen je serieus moet nemen om EFT te overwegen! De therapie gaat in een tempo dat aansluit bij jullie situatie.

Ik houd me zoveel mogelijk bezig met behandeling volgens EFT-methode. Soms zijn er andere dingen nodig, bijvoorbeeld op het gebied van jullie communicatie, het omgaan met pedagogische kwesties i.v.m. de kinderen, of het aanpakken van negatieve overtuigingen (m.b.v. The Work). Mocht dit voorkomen dan benoem ik die ‘zijsporen’ en vraag ik jullie goedkeuring om hiermee aan de slag te gaan.
Het aantal sessies is vooraf niet te zeggen.

Jullie kunnen naar mij toe komen, locatie Ernst Casimirlaan 82 te Ede of ik kom bij jullie thuis.
Wie in of om Apeldoorn woont kan (naast bezoek aan huis, ook in de avond) op maandag en vrijdag overdag  terecht op de Van Uffordlaan 309. Er zijn veel mogelijkheden. Daar komen we wel uit.

Zoek maar contact om een kosteloze kennismaking af te spreken.

Meer Blogs over EFT

Ik ben aangesloten bij EFT-Nederland.

 

eventueel gebruik videobeelden tijdens therapie

Gedurende mijn opleiding tot gevorderd EFT-therapeut, ontdekte ik opnieuw de waarde van videobeelden. Ongeveer de helft van de stellen vindt het niet zo’n punt als er een camera meeloopt. Uiteindelijk maak ik de beelden niet voor mijn plezier, maar in dienst van jullie!
Het is in jullie belang als ik gedeelten terugkijk, analyseer en gebruik voor de aanpak van een nieuwe sessie.

We kunnen samen naar een geselecteerd gedeelte kijken om er van te leren.
Het geeft me ook materiaal voor intervisie en supervisie.

Ik film en (eventueel) gebruik de beelden alleen met toestemming.
Ik leg een overeenkomst voor, waarin duidelijk staat wat er met de beelden gebeurt.
Geen internet bijvoorbeeld: geen Dropbox, geen Youtube, alleen locale opslag (eigen harddisk).

Kun je de voordelen zien? Durf je mee te doen?

Bijgewerkt 05-09-2023