Persoonlijk zou ik zeggen .. doen

Ik krijg de nodige reacties op mijn aankondiging het bloggen in deze vorm te stoppen.

Lees onderaan meer hierover.


Ik schreef de vorige keer over een bedoeld leven in het blog ‘2 voor 12’. Dat is, samengevat, je bezighouden met wat je wilt! Een leven dat voortdurend in vraag wordt gesteld, wetend dat er altijd te kiezen valt! Ken je mijn levens- en bedrijfscredo? It’s all about choices! Maar dat geldt niet uniek voor mij, jij bent ook vrij om je dat eigen te maken.
Ik weet dat de meeste mensen zwaar in de weerstand schieten bij mijn uitspraak dat een leven in volledige vrijheid mogelijk is. Bedenk dat alle onrust, ruis, afleiding, zorgen, twijfel, boosheid zich in je hoofd afspelen. Ik heb 4 Vragen (The Work) van Byron Katie weer eens onder handen genomen. Haar simpele, diepgaande en fundamentele benadering helpt je te begrijpen wat ik bedoel (lezen dus).

Om een bedoeld leven te leiden, kun je een persoonlijk statuut opstellen.
Het is een document waar je zonder veel nadenken aan kunt beginnen. Typen terwijl je denkt. Na korte tijd stop je en ga je een volgende keer verder. Veel zelfreflectie leiden je naar wat je belangrijk vindt. Zo wil ik leven, die wil ik zijn, dit heb ik te geven, dit wil ik leren, dit wil ik bereiken. Bekruipt je ‘Help, nee!’? Prima. Blijf bij je leventje en laat je leiden door de waan van de dag.
Ik wil dat al lange tijd niet meer. Voor mij kwam laatst het moment om mijn statuut weer eens kritisch te bezien. Zoiets mag meegroeien met je ontwikkeling. Soms knelt iets en dan is verandering gewenst.
Verandering heb ik expliciet als ‘waarde’ opgenomen: Ik ben blij met verandering. Ik sta open voor vernieuwingen op welk gebied ook. Wat kan ik integreren?

Ik laat je nog een stukje meekijken.
Zo begint (sinds kort) mijn ideale dag en ik hou er zo veel mogelijk aan vast. Het helpt me, steunt me en geeft ongekende vrijheid!

  • Ik sta hoe dan ook 1½ uur op vóór mijn eerste activiteit buitenshuis Zo kan ik mijzelf rustig klaarmaken voor de dag.
  • Vóór 09:00 wil ik geen prikkels die mijn gedachten onrustig maken.
    Concreet: geen radio, geen krant, geen sociale media.
    Mijn hoofd blijft rustig en alert.
  • En als ik geen vroege afspraak heb, mediteer ik eerst rond 0:30, bij voorkeur in de tuin vanwege de frisse lucht.
  • Dan lees/studeer ik 1:00. Omdat ik mijn hersenen nog niet heb belast, gaat dit ongekend makkelijk.
  • Ik neem tijd om mijn planning te overzien, te herschikken en prioriteiten te stellen.
  • Dan start ik met de eerste activiteit (in de zin van werk of vrije tijd)

Dit programma duurt ~3 uur.

Er zijn meer dingen die ik voor mezelf beschrijf en die gedurende de dag gelden.
Wauw! Heerlijk!

En geloof me, ook met een baan of een gezin met jonge kinderen zijn er mogelijkheden om een persoonlijke- of / gezinsstructuur te ontwikkelen!!

Een statuut vertelt ook over de wijze waarop je in het leven wilt staan.
Ik geef wat voorbeelden, die niet per se voor mij gelden.
Ik loop of fiets zoveel mogelijk als dat haalbaar is. Ik reis  liever per ov, dan met de auto. Ik mijd vliegen.
Ik verzamel enkele lieve vrienden om me heen.
Belangrijke dingen eerst. Etc.

Ik en alles wat belangrijk voor mij is, krijgt een plek.
Niet de ruis of het hardst roepende bepaalt mijn leven, maar dat wat van binnenuit zich verder wil ontwikkelen.

It’s really all about choices!

Ik wens je veel helderheid, elke keer dat een keuzemoment daar is en dat is voortdurend!

Namaste!


Hier wordt iets meer gezegd over het opstellen van een persoonlijk statuut
[bron internet, ik heb geen betrokkenheid met de opsteller]
Je kunt er ‘domweg’ op jouw manier aan werken, er zijn ook meer gestructureerde vormen.
Wie het belangrijk vindt, heeft aan dit blog voldoende om de weg te vinden.


Dit was het laatste blog … tenminste, in deze vorm!
Ik wil actualiteiten gaan doorgeven rond het thema ‘relaties’.
Een tv-programma, een boek, een youtube-item. Als ik denk dat het relevant of boeiend is, breng ik je op de hoogte. Niet op een vast tijdstip, maar wanneer het zich voordoet.
Het is allemaal volstrekt persoonlijk naar mijn smaak, ik weet het.
Je hoeft me niet te volgen.

Als je dat wel wilt, ga dan naar mijn website en vul onderaan je mailadres in. Vanaf dat moment ontvang je de bijdragen. Wil je stoppen? Unsubscribe!
Als je wilt dat ik je abonnement regel, of het niet snapt, stuur dan even een mail.

Geef een reactie