2 Voor 12

Mededeling over het laatste blog, zie onderaan.

In het vorige blog wilde ik je uitdagen contact te maken met jouw ontwikkelpunt. Heb je een stap gemaakt?
Dit keer wil ik je vragen wat je hier überhaupt te zoeken hebt!
Het is wat dat betreft altijd 2 voor 12. Je weet niet wanneer je laatste minuutjes wegtikken. Ik ken de voorbeelden genoeg van mensen die er ineens niet meer waren, in levenden lijve althans. Maar goed, vanmorgen werd je wakker en begon je aan je dag. Hoe voorspelbaar ben je in het alledaagse? Ik heb een vast ochtendritueel, waar ik in alle rust tijd aan besteed. Ik sta 1½ uur op vóór de eerste activiteit. Een rustige start van een mooie dag. Heerlijk!

En jij? Altijd om 07:00 op en dan haasten om op tijd te komen? Je werk, je huishouden, je plichtplegingen en ’s avonds voor de tv? En is dat waar je blij van wordt?
Stop er mee en vraag je af, wat wil ik met mijn kostbare tijd.
Stel alles wat je doet in vraag en besef dat alles onmiddellijk maar zeker op termijn veranderbaar is (sommigen zeggen hun baan ineens op, waar moed voor nodig is). Schrijf je dromen op en als je die niet hebt, neem dan tijd om ze tevoorschijn te laten komen door weer de stilte zoeken om dat te laten gebeuren.

Onbewust doorhobbelen, niet kiezen, denken dat het leven nu eenmaal zo is, gebrek aan geld of fut, er zijn oneindig veel smoezen en hindernissen die jou afhouden van echte keuzes.
Misschien houdt je partner je wel in toom! Spreek dan vooral uit dat je verandering wenst en dat ook gaat doen. Praat er veel en duidelijk over. Laat je kennen! En dan, stap voor stap, planmatig zo je wilt, pak je je vrijheid en overvloed! Je zoekt ander werk, je richt je routines anders in (of betaalt iemand die dingen voor je doet), schrijft je in voor een cursus, en gaat ambities uitwerken. Een goed besluit helpt!

Ik zeg niet dat je alles overboord moet zetten, want de dingen die jou nu al ‘gelukkig’ maken, zou ik maar behouden.
Je kunt elke minuut van de dag je afvragen: Zit ik nog op spoor? Doe ik wat ik wil doen? Hé de zon schijnt, tijd voor een pauze. De indrukken die ik nu krijg (radio, F’book, …) wil ik die, of ga ik er van weg? Zoveel keuzes te maken! Ontwikkel je bewustzijn en volg wat je wilt, ieder moment maar weer. Zo kan een bedoeld leven groeien, en ik beloof je dat dat heel vervulllend is.
(Eigenlijk is er maar één tv-programma dat ik liever niet wil missen: 2 voor 12. Echt waar. Maar als zich interessanter dingen voordoen, dan is dat ook prima.)

 

Lieve lezers!

Volgende maand verschijnt het 75en laatste blog.

Ik denk dat ik veel relatie-issues heb doorgenomen en ik weet dat velen regelmatig lezen.
Ik ga me de komende tijd meer richten op boeken, video’s, artikelen, etc.
Ik ga recensies schrijven en die met jullie delen. Als je dat wilt tenminste!

Praktisch:

Voor wie zich heeft geabonneerd, verandert er niets. Je krijgt vanzelf het nieuwe blog, of recensie in je mailbox.

Als je een mail ontvangt met een link om bij mijn blog te komen, moet je je e-mailadres op de website achterlaten. Dat kan onderaan elke pagina.

Je mag ook een berichtje sturen met doe maar. Dan kijk ik hoe het zit en regel het voor je.

De oude verzendlijst wordt vanaf vandaag niet meer bijgewerkt en uiteindelijk vernietigd.

Geef een reactie