Ik raad je aan te vertrekken!

Vele jaren geleden deden we elk jaar een stedentripje.
We hadden jonge kinderen. Die logeerden bij oma en opa. De gelegenheid deed zich voor en verder dachten we er niet al te veel over na. O ja, twee flinke chocoladepoppen voor de kids en een lieve attentie voor de oppas ..
De tijd voor samen was ontspannend, maar het effect nadien was misschien nog van groter belang. We vonden onze kinderen weer leuker en heerlijk om weer dichtbij te hebben! Alsof er een nieuwe verbinding ontstond.

Dachten we aan ze? Ja. 
Misten we ze? Nee.
Voelden we ons ontaarde ouders? Geenszins.
Wat was er op tegen? Niets!
Hielden we genoeg van ze? Zeker weten!

Ik merk dat jonge ouders het er moeilijk mee kunnen hebben.
De voortdurende beschikbaarheid van moeder is een veilige haven voor het kind, noodzakelijkerwijs .. Maar ik vraag me ook af: over wiens veiligheid gaat het hier?

Een van mijn cliënten moest van huis voor studie.
Na 6 dagen kwam hij terug in het gezin.
Ik heb over de studie zelf weinig gehoord. Maar wel dat beide partners de ruimte hadden gebruikt om na te denken, te genieten van het alleen zijn en om tot de conclusie te komen dat een poosje van huis zijn zo gek nog niet is.
Zij had zelfs een shift gemaakt: “Ik heb nu een andere mindset,” vertelde ze, “Ik ben vastbesloten die ook vol te houden. Ik wil bij hem zijn!”
Ik viel stil van zo veel verandering in zo korte tijd.

Ik ben met mijn zoon in Zwitserland geweest, een weekje. Mijn vrouw was in slechte omstandigheden toen, maar ze gebood me door te zetten. Onder druk besloot ik de geboekte reis aan te gaan. Toch maar los te laten wat me weerhield. Niets is opwindender dan thuiskomen nà een weekje vrij van alles en iedereen te zijn.
Ze had er niet onder geleden, integendeel ..

Voor beginners: 7 Tips voor 2 of 3 nachten: 

  • Ga alleen kamperen.
  • Maak een wandeling (LAW) met een vriend of vriendin en overnacht onderweg.
  • Boek een studiemoment voor een aantal dagen (nuttig en leuk).
  • Verblijf in een klooster.
  • Logeer bij een vriendin of vriend, die wat verder weg woont.
  • Boek een creatief weekend of workshop. Werk met vreemden.
  • Maak na lange tijd contact met een oude bekende en vraag hem wat hij leuk zou vinden. Ga dat doen.

O ja, natuurlijk overleg je dit soort dingen.
Maar het kan gebeuren dat je er voor moet kiezen, inclusief behoorlijke weerstand van je partner. Soms is dat nodig!

Vertel zoveel mogelijk mensen wat je plan bent en ga.

Mooie zomer gewenst!

Geef een reactie