Polyamorie en Open relaties

Er is veel gaande op het gebied van relaties: seriële monogamie, open relaties, mensen die zich polyamoureus voelen, … Als EFT-relatietherapeut werk ik het meest met duurzame monogame relaties. Echter, er is veel op mijn pad gekomen en dat heeft tot nieuwe ervaringen en inzichten geleid.
De gouden regel blijft: als een relatie niet in orde is, of als het met jou niet zo goed gaat, ga daar dan mee aan het werk.

Als je vragen hebt over andere relatievormen dan luister ik graag naar je of jullie. Mogelijk is mijn bijdrage meer coachend, mogelijk meer therapeutisch, afhankelijk van je situatie.
Heb je twijfels, wensen, dubbele gevoelens, is er schaamte? In één of meerdere gesprekken kunnen we nagaan hoe het diep van binnen voelt (langere tijd misschien al; het weten), welk pad je bent gegaan of overweegt te gaan, wat daar de gevolgen van kunnen zijn, wat er gebeurt op het gebied van veilige hechting, hoe jullie hier misschien verschillend in staan, hoe eerlijk je naar jezelf en naar elkaar bent, welke grenzen je wilt stellen, praktische zaken, etc.
Heb je het idee liefde te delen, te vermeerderen, of zie je jezelf oog in oog met het groene monster (de jaloezie) staan?
Het pad van de meervoudige relaties kent niet alleen hoogtepunten, maar dat snap je vast wel. Alsof een monogame relatie alleen maar juichend is …

Misschien wil je eerst een individueel gesprek, maar het zou mooi zijn als jouw ideeën in jullie relatie(s) mogen bestaan. Laat jullie relatie het toe om samen met me af te spreken? Met meerderen eventueel?
Maak maar gebruik van het Open-Vragen-Relatie-Gesprek.

———————————————-

Zie ook Relaties en Media voor actuele artikelen.

Prima site over Polyamorie met veel informatie: Pluk de Liefde

Ik heb een serie van 4 blogs geschreven over vreemdgaan en andere relaties.

 

bijgewerkt 07-2019