Leerling- of Peermediation

Leerlingmediators zijn geen brave kinderen. Het zijn gewone kinderen, net als jij. Ze hebben wel iets geleerd: hoe ze andere kinderen, leeftijdgenoten kunnen helpen als er ruzie is. Ze kunnen een conflict HELPEN oplossen. De ruziemakers moeten zelf willen dat het beter wordt, dat er een oplossing komt. De mediators stellen vragen, heel veel vragen. Ze hebben geleerd hoe een ruzie in elkaar zit, en wat kan helpen om die kleiner te maken. De mediators lossen de ruzie niet op, bedenken dus geen oplossingen.

Zo werkt het ongeveer. En vergis je niet, mediation voor volwassenen werkt precies zo! Niks kinderachtig, geen flauwe trucjes, 100% MEDIATION.

Veel scholen hebben leerlingmediation ingevoerd, omdat leeftijdgenoten elkaar goed begrijpen, en omdat het fijn is als ze elkaar kunnen helpen.

Zou jij dat ook op jouw school willen? Dan wordt het tijd om daar eens over te beginnen. Met je meester, juf, leraar, je ouders, klasgenoten, …  Wij geven een gratis workshop aan leraren, zodat ze kunnen ontdekken wat leerlingmediation inhoudt. Gratis.

Maar misschien wil je zelf meer weten over mediation? Of ben je al leerlingmediator? Als je vragen hebt, zeg het maar.

Hier lees je nog over het programma dat wij aanbieden: MADB Mediation Aan De Basis