Algemene voorwaarden en Privacy

Van goed vertrouwen (jullie) en vertrouwelijkheid (ik):
dat moet de samenvatting worden van deze pagina.

Mijn werk als mediator en relatietherapeut, brengt met zich mee dat ik gegevens verzamel, van je contactgegevens t/m het gedrag in de slaapkamer. Het staat hier nogal lomp, maar het kan maar beter gezegd zijn. Er worden vaak dingen verteld (en genoteerd), die partners nog niet eens van elkaar wisten! Werkelijk al je persoonlijk wel en wee komt ter sprake, behalve je banksaldo en je pincode.
Ik begin daarom in de kennismaking al met het toezeggen van vertrouwelijkheid. Alles wat besproken wordt (en genoteerd) blijft in deze kamer.
De uitzonderingen zijn netjes geborgd.

 • Mijn vrouw heeft een geheimhoudingsverklaring ondertekend.
 • Als ik mijn werkzaamheden niet meer kan doen, is Rien Fidder, collega EFT-therapeut en MfN-mediator, gerechtigd de dossiers in te zien en eventueel over te nemen. Wij hebben elkaar over en weer gemachtigd om te handelen. Hierbij zijn eveneens geheimhoudingsverklaringen getekend.
 • Ik geniet geen verschoningsrecht, hetgeen betekent dat een rechter in voorkomend geval mij kan dwingen te spreken.
 • Cases kunnen in anonieme vorm worden besproken in intervisie (collegiale consultatie) en supervisie (lerende consultatie).
 • Papieren dossiers en aantekeningen zijn op een veilige plaats opgeborgen.
 • Digitale dossiers, of kopieën hiervan worden niet in de cloud bewaard, maar staan op persoonlijke harddisks.
 • Mijn computer heeft een eigen login, beveiligd met een wachtwoord.
 • Je contactgegevens staan in Apple ‘Mijn contacten’.
 • Ik maak gebruik van Gmail. Hierbij gelden dus de privacyregels van deze provider.
 • De bewaartermijnen zijn als volgt:
  papieren en digitale dossiers voor Mediation 20 jaar (verplicht)
  papieren en digitale dossiers voor andere activiteiten 4 jaar.

…etc. 10-2018 > In bewerking