Relaties en Media

Het gegeven dat ik de items hieronder publiceer, betekent dat ze me opvielen, me iets te zeggen hadden, of uitnodigen tot discussie.

Wat spreekt jou aan?

 


Ik durf het bijna niet te vragen

Polyamorie / NPO Start / 12-11-2019


Liefdesbang

Must have!
Meest indrukwekkende boek dat ik in jaren heb gelezen!

Heb jij last van verlatingsangst of bindingsangst? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Verlang je naar een partner maar loopt deze steeds weg als jij dichterbij komt? Of verdwijnen al jouw gevoelens als iemand voor jou wil gaan? Misschien heb je een relatie maar mis je de intimiteit. In Liefdesbang legt Hannah Cuppen uit dat dit allemaal met verlatingsangst en bindingsangst te maken heeft en hoe je hiermee om kunt gaan.
[Bron beschrijving: bol.com]

 

Een open relatie, wanneer werkt dat?

Als je samen besluit om intimiteit en seks ook met anderen te delen weet je zeker dat je risico’s neemt. Maar het biedt ook een kans voor verdieping. Drie stellen v
ertellen waarom ze kozen voor liefdevol overspel, en hoe dat uitpakt.

Uit Psychologie Magazine

 


VPRO Zomergasten met Esther Perel

De link leidt naar de 5 minuten versie. Helaas is de volledige uitzending niet meer beschikbaar wegens rechten … Heel jammer!
Ik moedig je aan iets anders van haar te bekijken!
De Belgische Esther Perel is een internationaal vermaard psychotherapeut en schrijver. Ze werkt al vierendertig jaar in Ne York, waar ze haar eigen praktijk voor gezins- en relatietherapie heeft. In haar werk onderzoekt Perel het spanningsveld tussen liefde en lust en kijkt ze met eenconfronterende maar empathische blik naar de schijnbaar tegenstrijdige menselijke behoete aan veiligheid en vrijheid. In 2013 hield ze haar eerste TED-talk en sinds 2017 maakt ze de podcast ‘Where Should We Begin?’, waarin je als luisteraar mag  meeluisteren naar de meest intieme relatietherapie-sessies van koppels. Perel wil met de fragmenten in haar Zomergastenavond verkennen hoe mensen over de hele wereld worstelen met liefde, lust en verbintenissen. En ze wil een blik werpen op hoe we het karakter van een mens én een land afmeten aan hoe er om wordt gegaan met ‘de vreemdeling’.

02-09-2018

 


De tantrische relatie, gelukkig samen

page1image1324966080

Ik kwam dit e-book op het spoor.
10 Tips, prettig geschreven, eenvoudig en direct toepasbaar.

Zelf even halen op hun website

Bij Hartstreling Tantra nemen we je samen met je partner mee op reis naar de Tantrische relatie. Het pad van de Ultieme Liefde.

Vanuit de veilige bedding van je relatie ga je meer van jezelf ontdekken en groei je als persoon. En als jij groeit, groeit je relatie mee.

Je contact met je partner zal zich verdiepen en versterken. Jullie verbinding zal intenser worden. Jullie zullen meer geluk ervaren, als persoon en met elkaar.

 


Polyamorie We gaan met zijn allen samenwonen

uit Vrouw, 16-02-2018, door blogger Marloes Grimbergen. O.a. over jaloezie en compersie.
[mogelijk is de pagina niet zichtbaar en moet je die even verversen/opnieuw laden]

 .


#39 dr Kelder over de liefde: polyamorie (podcast)
Zoek op nr #39

09-07-2018 Over zijn eigen liefdesleven kan dr Kelder kort zijn. Heel kort. Misschien dat hij zich ook maar een polyamoreuze leefstijl moet aanmeten, naar verluid de trend van het moment. Meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd, dat klinkt complex – en dat is het ook. Dr Kelder bespreekt de liefde anno nu uitgebreid met dr. Linda Duits. Is veelwijverij en mannen verzamelen echt een trend of spreken wij hier slechts van een hopeloze hype zonder kans van slagen?

.

23-06-2018 Mooi artikel in het Volkskrant Magazine, rubriek Lust & Liefde,
over verliefdheid en de beginperiode van de praktijk.

 


Bijgewerkt 12-2019